Talen

‘Iedereen een voldoende!’. CHE Minor BI positief afgesloten

Hillstar sluit Minor BI CHE positief af

‘Iedereen een voldoende!’. CHE Minor BI positief afgesloten

De eerste Minor BI op de Christelijke Hogeschool Ede is woensdag 15 november positief afgesloten. Alle studenten moesten hun BI-project voor een fictieve directie presenteren en verkopen. Een minor is een kort blok binnen een opleiding waarin studenten zich kunnen verbreden op een onderwerp buiten hun eigen opleiding. Zo zaten er bijvoorbeeld studenten van de opleidingen PABO en Sociale Studies bij deze eerste groep minorstudenten. De minor werd georganiseerd door het vakgebied Mens & Organisatie.

‘Het doel van deze minor is om mensen te leren dat data overal is en je het in kunt zetten als een waardevol middel. We willen data in een context plaatsen. Het zijn niet alleen de grote sociale mediakanalen die data verzamelen en verkopen, data leeft binnen bijna ieder bedrijf. We willen de studenten bijbrengen wat ze daarmee moeten doen, zodat ze mee kunnen praten over dit onderwerp’, aldus Roelof van der Horst van de CHE.

Deze minor was een experiment. Voor het eerst werd niet alleen door een docent lesgegeven, maar ook door twee bedrijven. Dat waren Pega Systems en Hillstar BI in dit geval. Die toevoeging werd door de studenten als zeer waardevol ervaren. ‘We krijgen nu kennis van mensen die iedere dag met data werken. Tof om aan de slag te gaan vanuit communicatieperspectief. Datadenken vind ik een meerwaarde voor mij als marketeer’, aldus student Joris van Dijk.

‘Voor ons is dit heel leuk. Bij Hillstar zijn we met veel toewijding bezig met Business Intelligence. Dat enthousiasme delen we graag. Zeker met studenten, want we willen dat meer mensen begrijpen wat ze met data kunnen doen. Data is niet alleen maar een eng en vaag iets dat door ‘grote bedrijven’ wordt verzameld en verkocht, maar ook iets waar je tijdens je werk heel veel waarde uit haalt. We hebben ze laten werken met Power BI. Dat hebben we kunnen regelen met Jeroen ter Heerdt van Microsoft. Power BI werd door veel studenten als een hele fijne en waardevolle oplossing ervaren. De vraag of ze langer gebruik konden maken van de proefperiode vond ik erg leuk. De reden was dat ze Power BI ook voor andere projecten wilden inzetten. Een geslaagde minor dus’, aldus Klaas Mollema.

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant