Talen

Hoe je met Power BI op Exact data omzet in actie!

Hoe je met Power BI op Exact data omzet in actie!

Hoe je met Power BI op Exact data omzet in actie!

Power BI in combinatie met Exact, is de oplossing om gegevens snel en makkelijk inzichtelijk te maken. Zie het als de nieuwe variant van Excel. Het is eigenlijk een evolutie op Excel met alle Power Add-Ins. Door gegevens uit Exact visueel te maken in Power BI, worden bedrijfsgegevens gemakkelijk en intuïtief te monitoren en ben je in staat sneller en beter bij te sturen.

Data an sich zegt u als gebruiker niet zoveel. Pas als het een lijn of grafiek wordt, begrijp je wat de lading van de data is. ‘Gaat het goed of niet’. Koppel vervolgens verschillende databronnen aan elkaar en maak slimme combinaties. Door dat te doen heb je niet alleen zicht op je eigen organisatie, maar maak je een 360º beeld om de onderneming heen.

Grip op financiële huishouding

Snel, flexibel en betrouwbaar grip houden op financiën is niet makkelijk als de rapportagegewoonte in de onderneming niet goed is. Vaak worden ad hoc rapportages in Excel in elkaar geklikt. Met verschillende uitkomsten als resultaat. Op scheve informatie is het lastig een koers uit te stippelen. Daarom is het belangrijk van tevoren te zorgen voor een solide achterkant.

Hillstar doet dat met een Data Warehouse. Daar komt alle data samen en wordt het al gestructureerd. Die structuur zorgt ervoor dat je het aan de voorkant alleen nog hoeft aan te klikken. Zo is de vraag welke klanten bijvoorbeeld de actuele top 10 debiteuren zijn direct beantwoord.

Hoeveel tijd wordt er gebruikt om de CFO/financieel verantwoordelijke van een P&L te voorzien? Over verschillende company’s zie je heel snel waar gaten zitten en waar moet worden bijgestuurd. Zo is bijvoorbeeld ook simpel te zien welke producten per locatie het best worden verkocht of bijvoorbeeld de marge die daarop is gemaakt. Door strakker te sturen op marges, blijft meer over voor andere dingen. Dat klinkt heel logisch, maar veel bedrijven weten niet precies wat hun marge per product precies is. Met Power BI is het makkelijk om forecast vs. actuele marges, omzet en bijvoorbeeld winst te bekijken.

Power BI voor exact by Hillstar

Performance management

Power BI is heel goed geschikt om in te zetten als Performance Management tool. Wat motiveert er nu meer dan zien dat je achter ligt? Of juist zonet je doel hebt gehaald. Door Power BI organisatiebreed in te zetten, zorg je ervoor dat iedere medewerker meewerkt met dat ene gezamenlijke doel. Daarnaast helpt het een bepaalde strategie beter uit te voeren. Vergelijk het met een landkaart. We vinden het allemaal fijn om op ieder moment te weten waar op de route we zijn. Als kind begint het al met ‘zijn we er al bijna?!’. Als je niet weet waar je staat, weet je ook niet waar je naartoe moet.

Zie hoe Power BI helpt! Ga naar de demo en ervaar het gemak van inzicht!